Catalunya independent?

Data de l'activitat: 

18/09/2013 - 19:30

Escenaris de futur per les relacions entre Catalunya i Espanya. Un nou acte del cicle ‘Controvèrsies: l’actualitat a debat’. Xavier Vidal-Folch, periodista de El País i Vicenç Villatoro escriptor, periodista i director de l’Institut Ramon Llull, conversaran sobre independència, sobirania, unionisme i les conseqüències que pot tenir cada opció. Un debat actual, dimecres 18, a les 19.30h a la sala Bohigas. Una sessió oberta a tothom. Participa-hi!

Des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, la desafecció d’una majoria de catalans cap a l’Estat espanyol augmenta dia a dia. La prova més evident va ser la manifestació del passat 11 de setembre de 2012. Des de llavors són moltes les veus que demanen replantejar les relacions de Catalunya amb l’Estat.

Debat a l'Ateneu

El debat encarna diferents posicions, des dels independentistes fins als partidaris de la no secessió, passant per d’altres que apunten que és necessari el referèndum, sense tenir clar cap on cal anar. Cada dia a la Xarxa i als carrers de Catalunya es concentren centenars de persones que reclamen una revisió de les relacions del territori amb Espanya.

Però quines posicions s’enfronten i amb quins arguments? Un tema d’actualitat que suposa parlar d’economia, política, cultura, identitat i tota mena de disciplines que es troben involucrades en aquest debat. Quin futur polític li espera a Catalunya? El xoc de trens és inevitable? Com s’hauria de dur a terme el referèndum? Molts ciutadans es pregunten com afrontarà definitivament el govern català actual la situació i de quina manera acabarà per respondre l’estat Espanyol a qualsevol moviment. Malgrat que les posicions poden ser clares, el futur és força incert i cada vegada hi ha més persones demanat una solució immediata.

Els convidats del proper ‘Controvèrsies: l’actualitat a debat’ conversaran sobre els possibles escenaris de futur de Catalunya. No et perdis l’acte el dimecres dia 18, i participa en aquest debat d’actualitat. Lluis Reales, vicepresident primer de l’Ateneu, serà l’encarregat de moderar l’acte.

Tags: 

Fes-te'n soci

Activitats relacionades