Administracions Públiques

El paper de l'Ateneu en el desenvolupament de la cultura ha estat gairebé sempre reforçat per una voluntat de servei públic que s'ha traduït en la prestació de serveis que cobreixen necessitats dels seus entorns immediats.

En correspondència amb aquesta realitat, les administracions han estat tradicionalment un puntal fort per a l'entitat, amb suport de diferent tipus i intensitat al llarg de la història, però amb una constància remarcable.

Ajuntament de Barcelona - ICUB
L'Ajuntament de Barcelona es va sumar a l'esforç de les administracions per finançar la restauració i reforma de la Biblioteca i la façana de l’Ateneu, la sala d'actes Oriol Bohigas i la sala Pompeu Fabra. A banda d'aquesta aportació s'ha establert un conveni plurianual amb l'Institut Municipal de Cultura (ICUB) que subvenciona anualment la programació cultural de l'entitat, una de les més riques i intenses de la ciutat gestionada des d'una entitat.

Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona va col·laborar en la restauració i reforma de la Biblioteca de l’Ateneu, de la sala Pompeu Fabra i, durant quatre anys, en el Projecte Almirall. Actualment, i a través de l’Àrea de Cultura, dóna suport al procés d’informatització del catàleg de la Biblioteca.

Generalitat de Catalunya
El Departament de Cultura de la Generalitat va col·laborar en la restauració i reforma de la Biblioteca de l'Ateneu. A més, les programacions culturals de l'Ateneu s'enriqueixen amb els ajuts de les caixes d'estalvis que acorda la Generalitat a través del Departament d'Economia. Cada any es rep el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, que permet la programació anual de nombroses activitats i cicles literaris.

Ministerio de Cultura
Els pressupostos generals de l'Estat van incloure una aportació directa a la segona fase de les obres de restauració i reforma de la Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès i va col·laborar a finançar la reforma de les façanes del Palau Savassona. A més, gràcies als seus programes de digitalització de revistes i premsa històrica, el ministeri està facilitant la conservació i difusió a través de la xarxa d'una part del patrimoni bibliogràfic de l'entitat.

Informació d'interès

Fes-te'n soci