XLIII Premi Crexells

Data de l'activitat: 

26/06/2014 - 20:00
Guardó de l'artista Antoni LLena

Vine a la Revetlla Literària del dijous 26 i descobreix l'obra guanyadora del XLIII Premi Crexells! La presentació anirà a càrrec de Gemma Ruiz, periodista de TV3. A més, completarem la festa amb l’actuació musical del grup App Trio. A les 20h t’esperem a la sala d'actes Oriol Bohigas!

L’acte anual de lliurament del Premi Crexells, al mes de juny, és un dels moments culminants de la programació habitual de l’Ateneu Barcelonès. A la propera Revetlla Literària coneixerem el nom de la guanyadora del XLIII Premi Crexells. Les tres finalistes que opten al guardó aquesta edició són: Dos taüts negres i dos de blancs, de Pep Coll; Les cròniques del déu coix, de Joan-Lluís Lluís; i Licantropia, de Carles Terès.

L’acte s’iniciarà a les 20 hores amb la benvinguda del president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas i el parlament del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. Seguidament, la vicepresidenta primera de l’Ateneu, Patrícia Gabancho, proclamarà el nom del guanyador i farà entrega del guardó. La periodista Gemma Ruiz entrevistarà en públic al guanyador del premi.

Per finalitzar la festa us convidem a degustar la famosa coca Crexells, cava i l’actuació musical del grup App Trio, format íntegrament per destacats estudiants de l'Escola Superior d'Estudis Musicals del Taller de Músics, ens oferiran un recorregut pels millors standards de jazz de tots els temps.

Quina és la importancia del Premi Crexells?

És el premi novel·lístic més antic en llengua catalana. Un guardó atorgat per una institució independent com l'Ateneu Barcelonès, allunyada dels interessos editorials i de l’element comercial. Destinat a la millor obra publicada que selecciona un jurat especialitzat. I escollit pels socis de l’Ateneu, els participants als Clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, a través d’un procés de votació.

Va néixer l’any 1928, i amb més de 80 anys de tradició, s'organitza en record de Joan Crexells un dels representants més significatius de l’anomenada segona generació noucentista.

Fes-te'n soci