Tràfic, idees, froneres, Art

Data de l'activitat: 

14/01/2014 - 19:30
El testament de Vicenç Altaió

Això no és una presentació a l’ús. Un acte coral i participatiu: TRÀFIC, IDEES, FRONTERES, ART (amb més d’un centenar d’intel·lectuals i artistes) Amb motiu de la publicació d’Un traficant d’idees a les fronteres de l’art, de Vicenç Altaió. Un acte, com el llibre, agitador i incontinent, per comprendre i per transformar.

Dimarts 14, 19.30 h, sala Bohigas

Un acte guiat per Lluís Reales, amb la contribució de Xavier Pla i Rosa Maria Malet, la participació, entre altres, de Pere Portabella, Eugènia Balcells, Pascal Comelade, Giralt-Miracle, Arnau Puig, Pilar Parcerisas, Claret Serrahima,  Garcia Sevilla, Pazos, Vaquero,  Hannah Collins, Albert Serra, Màrius Serra, etc. i la conclusió de Bernat Dedéu.  Amb la presència de Joan Sala, editor de Comanegra, i Vicenç Altaió.

L'art com a sistema obert: una irresistible temptació a traspassar les seves fronteres, a cercar tot allò que hi ha d'artístic en propostes sorgides de tots cantons, com l'arquitectura, el cinema, el periodisme, la recerca científica i també la identitària, la música, la fotografia, internet i els media digitals, la política i molt més... Pocs s'escapen de l'escrutini de Vicenç Altaió, el traficant d'idees, l'agitador sempre inquiet i necessàriament incontinent, que des de la seva posició central en l'esfera cultural ho veu tot, ho destria i ens ho serveix amanit.

Un traficant d'idees a les fronteres de l'art pren el pols a la creació cultural i artística contemporània al nostre país i dóna testimoni del potencial que tenim en aquest camp. De fet ens ajuda a entendre'ns millor a nosaltres mateixos en tant que hereus i alhora agents transformadors de la cultura aquí explicada.

Fes-te'n soci