Quin futur té el nostre sistema de pensions?

Data de l'activitat: 

19/06/2013 - 16:15

La greu situació de crisi ha posat en perill un sistema que fins ara havia estat un dels grans triomfs de l’Estat del Benestar. El dimecres 9 Miren Etxezarreta, catedràtica d’Economia Aplicada de la UB, Sergi Jiménez-Martín, professor de la UPF i Marisol González, actuària d’assegurances, analitzaran els possibles escenaris de futur en busca d’alternatives que garanteixin les pensions. A les 19.30h us esperem a la sala Oriol Bohigas, l’entrada és lliure!

Des de fa uns anys, fruit d’una crisi econòmica i financera greu, existeix una preocupació generalitzada envers la sostenibilitat del model de pensions. El dèficit públic que fins ara permet continuar pagant aquesta despesa, acabarà per convertir-se en insostenible.

A aquesta conjuntura actual econòmica cal sumar-li dues dades més que dificulten la sortida: l’a ugment de la població i l’augment de l’esperança de vida. Es preveu que d’aquí a trenta anys el número de pensionistes es dupliqui.

Davant d’un panorama tant delicat alguns experts han elaborat una sèrie de mesures que creuen que podrien ajudar a millorar la situació. A ulls de molts ciutadans però, es tracta d’accions dures que suposen un retrocés en l’Estat del Benestar. Entre les principals pautes d’actuació s’a punta al retràs de la jubilació, a l'augment de les cotitzacions, o a l’eliminació de les prejubilacions.

Si cada vegada hi ha més persones jubilades però menys persones cotitzant i per tant, menys diner públic, quin futur té el nostre sistema de pensions? Quines reformes val la pena prendre? Cal canviar el model? Vine a l’acte del proper dimecres i descobreix que en pensen els experts de tot plegat!

Fes-te'n soci