Primera trobada d’escriptores mediterrànies: Narratives blaves i liles

Data de l'activitat: 

29/04/2024 - 17:00

Iniciativa, impulsada per l’Ateneu Barcelonès, Institut Europeu de la Mediterrània i l´Institut Francès de Barcelona, pretén apropar al públic la nova generació d´escriptores que basen la seva creació en el marc de les identitats creuades de la Mediterrània, a partir de:

  • Acostar les veus de les autores joves de la Mediterrània, propiciant el diàleg i establint relaciones entre les seves obres i reivindicacions;
  • Nodrir aquest espai de trobada amb oportunitats, ampliant horitzons i proporcionant noves eines;
  • Consolidar un espai permanent on les autores i altres actors del món literari i cultural puguin interactuar i generar noves iniciatives i projectes amb enfocament Mediterrani.

En aquesta primera edició hi participaran escriptores joves que fan de la seva identitat complexa una eina de creativitat i narrativa. Es duran a terme dos tallers de forma simultània amb una vintena de persones com a públic assistent (entre les quals, també socis de l’Ateneu Barcelonès) que puguin interpel·lar directament i parlar amb l’escriptora convidada a cadascuna de les tres sessions.

Les escriptores per aquesta edició seran Salma El Moumni, Karima ZIali, Sara Touri el Mansouri i Òmnia l’Bakkali. Després de les sessions tancades, les escriptores es reuniran a la Sala Bohigas per participar en una taula rodona titulada “gènere i noves identitats”.

Per assegurar que tingueu lloc, ens podeu enviar un correu electrònic indicant a quin taller us agradaria participar a feminismes@ateneubcn.cat

Programa:

Taller 1 - Salma El Moumni

Moderada per Elisabetta Cuiccarelli.

Sala Sagarra, 17 h

 

Taller 2 - Karima ZIali, Sara Touri el Mansouri i Òmnia l’Bakkali.

Moderada per Ariadna Romans.

Sala Petit Ateneu, 17 h

 

Conversa oberta de les escriptores: "gènere i noves identitats"

Moderades per Mireia Estrada.

Sala Bohigas, 18. 30 h

Retransmès en directe aquí.

Fes-te'n soci