Mad Men, Breaking Bad, Game of Thrones, Black Mirror o In the Flesh, en el punt de mira

Data de l'activitat: 

17/07/2013 - 18:00

Sobre què tracten les sèries contemporànies? Vine el 17 de juliol i participa a la conferència sobre les noves sèries televisives al jardí de l’Ateneu. A les 21.30h de la mà d’Ivan Pintor, professor de Tendències de cinema contemporani, Història del còmic i Evolució dels llenguatges visuals de la UPF, conversarem sobre les noves formes de relat. L’acte és obert i gratuït a tothom.

Quin és el fil conductor de les sèries d’avui? Quina és la seva matriu narrativa? Quins són els quatre grans pilars que fonamenten la ficció televisiva del moment? A partir d’aquests interrogants ens aproparem, a través d’una sessió nocturna al jardí, a algunes de les millors sèries de l’actualitat, que han aconseguit crear una nova diversitat de formes, transformacions de relat i una nova manera d’entendre el temps.

Des de fa uns anys les sèries de televisió estan guanyant qualitat audiovisual i creativa. La originalitat de la trama i la idea, els nous formats, la composició de la imatge, fan que ens trobem davant de produccions molt bones, que comencen a ser susceptibles d’estudi i anàlisi. Les novetats i la barreja de tot allò que ja existia, juntament amb la multiplicitat de formats i les noves plataformes de difusió, permet experimentar una evolució important del contingut cap a formats molt més contemporanis. Una bona forma d’apropar-nos a tota aquesta transformació és analitzant les diferents sèries que han ajudat a evolucionar la televisió clàssica cap a un món més modern.

La conferència anirà a càrrec d’Ivan Pintor, professor de Tendències del cinema contemporani, Història del còmic i Evolució dels llenguatges visuals a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Escriu habitualment al suplement Cultura/s del diari La Vanguardia.

L’acte s’emmarca dins del cicle ‘Juliols Joves’ a través del qual es programen activitats gratuïtes cada dimecres del mes, obertes a tot el públic. El jardí, on es faran la majoria de les sessions del cicle, estarà obert fins les dotze de la nit, amb servei de bar.

Fes-te'n soci