L’Ateneu Barcelonès acull la campanya Actúa Ayuda Alimenta en favor del sector cultural

Data de l'activitat: 

18/05/2021 - 12:00

Aquesta és la 12ena entrega de cistelles d’aliments que realitza la fundació Actúa, Ayuda i Alimenta. En aquesta ocasió ha rebut el suport de representants del món de la literatura. L’Ateneu Barcelonès ha cedit l’espai i hi ha col·laborat amb una donació de llibres.

Avui l'Ateneu Barcelonès ha acollit la dotzena campanya de la fundació Actúa, Ayuda, Alimenta destinada a les famílies que s’han vist afectades per la conseqüències de la pandèmia i la manca de mesures de suport al sector de la cultura.

La presidenta de l’Ateneu Barcelonès, Isona Passola, s’ha mostrat molt satisfeta d’acollir i participar en aquesta acció en favor del sector cultural i ha reclamat que la Generalitat de Catalunya destini el 2% del seu pressupost a la Cultura.

A través d'aquesta iniciativa es repartiran cistelles d'aliments per a famílies necessitades de professionals de la cultura. Un equip de voluntaris, d’entre els quals hi han participat treballadors de l’Ateneu, ha preparat cistelles valorades en uns 300 euros cadascuna que servirarn per ajudar 50 famílies de professionals del món de la cultura.

Hi han participat i donat suport diversos representants del sector de la Literatura: 

Lolita Bosch, escriptora i activista
Elena Hevia,  periodista cultural
Mª del Mar Vidal, traductora
Jon Botas, Trampa ediciones
Carmen Berasategui, directora del festival de poesia Nudo
Miguel Aguilar, director Literari de Debate, Taurus i Literatura Random House
Ignacio Echevarría, filòleg, editor i crític literari
Enric Boluda, poeta i propietari de la librería Abracadabra Llibres
Marta Marín-Dòmine, escriptora i traductora
Unai Velasco, editorial Ultramarinos
Isona Passola, productora, guionista i presidenta de l'Ateneu Barcelonès
David Castillo, poeta i president de l'ACEC (Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya)

Aquest cop, la periodista Elena Hevia, de la secció de Cultura d’El Periódico, ha participat fent una donació de llibres que ha ressenyat per al diari. L'Ateneu Barcelonès també s’ha afegit a la iniciativa i hi ha col·laborat amb la donació d’un lot de llibres de l’obra en En defensa de la cultura. Un recull dels magnífics discursos inaugurals pronunciats a l’Ateneu Barcelonès per Àngel Guimerà, Valentí Almirall, Joan Maragall, Pompeu Fabra i Pere Coromines.

 

Fes-te'n soci