Presentació del llibre "El radar amaericà", de Vicenç Altaió

Activitat externa

Data: 

05/04/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Activitats externes

Organitzador: 

Organitza: Galaxia Gutenberg

Presentació del llibre El radar amaericà, de Vicenç Altaió.

Obertura a càrrec d'Isona Passola, productora i directora de cinema i presidenta de l'Ateneu Barcelonès i Joan Tarrida, director i editor de Galalxia Gutenberg.

Presentació i diàleg a càrrec de Marc Arnal, arquietecte i director acadèmic de l'Escola d'Arquitectura la Salle i Huc Malla, director de la Galeria Cadaqués.

Sinopsi:

El radar americà és un documental visual i d’investigació històrica sobre art, arquitectura i disseny construït a partir de la biografia i l’arxiu personal de l’arquitecte, artista i galerista Lanfranco Bombelli (Milà, 1921-Cadaqués, 2008).

Des de la microhistòria s’assaja de narrar i interpretar la història de la construcció cultural europea seguint el model del racionalisme modern i l’avantguarda artística, quan retorna, en la victòria dels aliats després de la Segona Guerra Mundial i en el marc de la Guerra Freda, amb la intervención publicitària del sistema polític i econòmic nord-americà.

Quatre són els escenaris: I Les bombes, la reconstrucción i el ressorgiment. Milà-Zuric, 1940-1950. II Visual Information for US in Europe al Pla Marshall i en el marc de la Guerra Freda. París, 1950-1961. III El desglaç. Cadaqués-Barcelona, 1959-1971. IV Internacionalisme local. Cadaqués, 1971-1982.