Presentació del llibre Les bombes. Teoria de l'art de la fugida (I), de Xavier Amorós Corbella

Els llibres dels socis

Data: 

04/04/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Col·labora: Onada Edicions

Diàleg entre l'autor i l'escriptor Xavier Melero sobre diversos aspectes del llibre.

Aquest llibre va aparèixer la primavera de l'any 2020 i el mateix dia que havia de ser presentat es va declarar el confinament de la pandèmia. A causa d'això gairebé no se'n va fer difusió.

Ara Onada Edicions ha decidit de rellançar-lo i la primera de les accions previstes ha estat recuperar la presentació que no es va arribar a fer amb Xavier Melero, que ha tornat a acceptar de participar-hi.

Sinopsi:
La vida del protagonista d’aquesta història, Pere Oliva, està marcada pel moviment continu. El personatge comença a narrar la seva experiència partint dels seus primers records fins als episodis més recents, datats l’any 2012. Reus, Barcelona, Arembepe, el Brasil, Buenos Aires, Santiago de Xile, el Salvador, Colòmbia, Panamà, apareixen com a ubicacions transitòries d’una vida en perpètua fugida. El protagonista enceta els escenaris, els utilitza i els consumeix per tancar-los tot seguit i obrir-ne un altre sense mirar mai enrere. La narració, que comença i sembla derivar cap a una història d’activisme anarquista, passa a dibuixar el camí que condueix a forjar un home de negocis de procediments discutibles.

Tot i que apareixen molts personatges que acompanyen el Pere en les seves peripècies, els amics, els amors, van quedant enrere, pobladors dels espais que ell va superant. I, en aquesta història, són tan importants com els seus amics més duradors, el Fèlix, la Lisa, el Salvador, els personatges històrics que el Pere comenta i analitza: l’anarquista colombià Biófilo Panclasta i el marxista panameny Chuchú Martínez, entre d’altres, que són models a seguir, font d’inspiració, i a evitar a la vegada. I, al final, l’acte gratuït, l’explosió que desencadena la darrera, almenys pel que s’explica en aquest llibre, fugida del Pere Oliva.