Diem. Ateneu il·lumina't

Llum i paraula 

El jardí de l'Ateneu ha acollit, durant tres dies, un muntatge d'il·luminació i música, en el marc del festival Llum Barcelona, dissenyat per alumnes de l'escola de disseny i enginyeria Elisava.

Una intervenció efímera poètica anemenada "Diem. Ateneu il·lumina't" ha presidit el jardí de la institució, davant la mirada de centenars de ciutadans que han visitat la instal·lació.

Joves talents d'Elisava han creat, a través de tubs, metalls, aigua i fluoresceïna, la paraula "Diem", amb un estil cal·ligràfic. 

Una presentació lumínica que, segons els seus creadors, estableix un vincle entre la llum i la paraula com a metàfora del coneixment.

Per què han escollit aquesta paraula? És un terme polisèmic, que és present i plural, que precisa subjecte i objecte. Però també perquè és la declinació llatina de "dia". Un cant a la llibertat d'expressió i una clara voluntat d'il·luminar en mig de la foscor.

La instal·lació ha canviat la seva aparença amb la llum del dia o la foscor de la nit. Un reflex de les dues cares de la vida, del ying i del yang o, des d'un vessant més literari, de Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

Durant el dia, un líquid de color ha recorregut el tub donat lleugeres i dinamisme a la peça escultòrica.

De nit, la llum ha circulat per les lletres (fromades per tubs de plàstic transparent) en estat líquid per les lletres amb un flux en moviment, i la paraula ha presidit el jardí de l'Ateneu, enlluernat des de la foscor. 

Un muntatge lumínic que ha conviscut harmònicament amb el verd de la vegetació, els socis de l'Ateneu i visitants l'entitat. 

Art, disseny, llum i poesia han enriquit, al llarg de tres dies, l'activitat del Palau de Savassona.

Carpe diem!

Galeria de Fotos d'Elisava

 

Data: 

07/02/2014 - 18:00 a 09/02/2014 - 18:00

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Preu: 

Gratuït

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Elisava i Ateneu Barcelonès.

Afegeix un nou comentari

Inicieu sessió per a enviar comentaris

Fes-te'n soci