Tricentenari, a l'Ateneu Barcelonès

Data de l'activitat: 

12/09/2013 - 19:30

“Els protagonistes de 1714. La  procedència geogràfica i social de les persones que van liderar  i participar en la resistència catalana durant la Guerra de Successió” 

Conferència en commemorativa de l'11 de setembre

Casanova, Villarroel i Moragues, però també els germans Desvalls i Ramon de Vilana Perlas ... Un anàlisi de tots aquells catalans que fa 300 anys van lluitar per defensar la seva llibertat.

L’historiador Francesc Serra presenta el resultat de les seves darreres investigacions, en aquesta conferència.

Serra presentarà biografies de personatges de renom però sobretot de ciutadans que van lluitar per les llibertats nacionals en contra de la política centralitzadora de Felip V, el primer Borbó de la Monarquia Hispànica.

Un mosaic de vides extraordinàries, que el temps havia relegat a l’oblit. Una conferència, tres segles després, sobre la perseverança i l’esforç de tots aquests herois del 1714 que van defensar Catalunya, la seves lleis i la seva capital fins a les últimes conseqüències.

L’acte, obert a tothom, serà  dijous 12, a les 19.30h, a la sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès, està emmarcat dins la celebració del Tricentenari .

Consulta les altres activitats a la web del Tricentenari [1714-2014]

 

 

Tags: 

Fes-te'n soci

Activitats relacionades