Una diada de Sant Jordi històrica

Data de l'activitat: 

24/04/2023 - 12:30

Més de 6.000 persones han gaudit de la jornada de portes obertes i d’una programació especial on va destacar l’homenatge a Josep Vallverdú en motiu de l’any del seu centenari.

Durant tota la Diada el Palau Savassona va rebre visitants que van admirar la nostra biblioteca modernista i es van esbargir al jardí romàntic. Lectors, actors, escriptors, visitants i autoritats polítiques… l'afluència a l'Ateneu va ser massiva, i són molts els ateneistes que van participar en la tradicional lectura en veu alta, enguany articulada amb textos del Rector de Vallfogona, Maria-Mercè Marçal i de l’esmentat Josep Vallverdú, que va rebre una emotiva ovació a la cloenda de la lectura.

La presidenta de l’Ateneu Barcelonès, Isona Passola, va iniciar la lectura al jardí romàntic a les 12h del migdia. Un acte obert a tothom que va comptar amb la participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, el poeta i comissari de l’Any Rector de Vallfogona, Josep Pedrals, Carme Vidalhuguet, comissària de l'Any Josep Vallverdú, entre altres personalitats com Carme Forcadell, Salvador Alemany, Laura Borràs, Pep Munné, Mont Plans, Pep Cruz o Vicenç Altaió.

A la tarda, la sala Oriol Bohigas es va omplir de gom a gom per rebre l'espectacle “La casa en obres”, peça basada en la vida i obra de l'escriptor Blai Bonet. Un espectacle escrit i dirigit per Pep Tosar; i interpretat magistralment per Joan Fullana, Albert Mèlich i el mateix Tosar.

Per tot plegat, l’Ateneu s’ha consolidat com un dels llocs emblemàtics a visitar per la Diada i un referent cultural de Sant Jordi.

 

Tags: 

Fes-te'n soci