Sant Jordi, a l'Ateneu Barcelonès

Data de l'activitat: 

23/04/2021 - 12:00

Literatura, música i teatre. Aquest Sant Jordi, veniu a l'Ateneu Barcelonès. Podreu participar a la lectura en veu alta de textos al jardí de l'Ateneu, escoltar un concert de L’Escola de Músics i veure una obra de teatre! No us ho perdeu i gaudiu del Sant Jordi a l'Ateneu. 

De 12 a 14 h, Jardí - Us convidem a participar a la "Lectura en veu alta de Sant Jordi". Continuem la tradició de llegir en veu alta textos d'obres destacades de la literatura catalana actual.

Enguany recordem, a través de la lectura de fragments emblemàtics de les seves obres, a: Felícia Fuster, poeta, traductora i artista plàstica; Joan Triadú, pedagog, crític literari, escriptor i activista cultural; i Teresa Juvé, escriptora i pedagoga. 

14 h, Jardí - Si voleu gaudir de música i escoltar cançons actuals al jardí de l’Ateneu Barcelonès, no ho dubteu, veniu a sentir aquestes joves veus de l’àrea de cant de L’Escola de Músics i JPC, una escola del barri del Raval. Les seves veus no us deixaran indiferents, tot el contrari, de ben segur no les oblidareu. Seguiu les passes d’aquestes joves veus. Se'n sentirà a parlar molt. 

18 h, Sala d'actes Oriol Bohigas - Gaudeix del teatre a l'Ateneu amb la representació Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols. Un monòleg interpretat per Fina Rius en el paper de la Dra. Nela Simari.

Sinopsi: la Dra Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, ofereix una peculiar "conferència inaugural" entorn de la influència de Víctor Català sobre l'aclamat director italià Roberto Rossellini. La seva lliçó magistral no només ens endinsa en els universos paral·lels de Solitud i Stromboli, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d'autoria, sobre qui surt a la llum i qui roman a l'ombra, aprofundint també en l'abús de poder, especialment a dones joves, tan freqüent a les nostres institucions i que massa cops queda impune.

Dramatúrgia: Núria Casado Gual
Direcció: Imma Colomer
Repartiment: Fina Rius
Durada: 70 minuts

Promoció de Sant Jordi: Totes les persones que us feu sòcies de l’Ateneu Barcelonès durant el mes d'abril, us estalviareu la quota d’ingrés. Aprofiteu-ho!

 

Fes-te'n soci