Revetlla literària

Data de l'activitat: 

22/06/2023 - 19:00

Vine a la Revetlla Literària de dijous 22 i descobreix l'obra guanyadora del LII Premi Crexells! L'entrevista anirà a càrrec de l'escriptora i periodista Eva Piquer. A més, comptarem amb l'actiu Carme Elias per la lectura de fragments de l'obra guanyadora i completarem la festa amb l’actuació musical de l'ESMUC. A les 19 h t’esperem al Jardí romàntic!

L’acte anual de lliurament del Premi Crexells, al mes de juny, és un dels moments culminants de la programació habitual de l’Ateneu Barcelonès. A la propera Revetlla Literària coneixerem el nom de la guanyadora del LII Premi Crexells.

El Joan Crexells és un dels premis de la literatura catalana amb més història i el premi novel·lístic més antic en llengua catalana. Un guardó atorgat per una institució independent com l'Ateneu Barcelonès, allunyada dels interessos editorials i de l’element comercial. Destinat a la millor obra publicada que selecciona un jurat especialitzat. I escollit pels socis d’aquesta institució, i pels participants als Clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, a través d’un procés de votació.

El Premi Crexells va néixer l’any 1928, és per això que avui dia s’ha constituït com un dels premis clàssics de la novel·la catalana, que ja té més de 70 anys de tradició. El guardó s'organitza en record de Joan Crexells un dels representants més significatius de l’anomenada segona generació noucentista.

Per finalitzar la festa us convidem a degustar la famosa coca Crexells, en aquesta ocasió elaborada per la pastisseria Escribà.

Fes-te'n soci