Revetlla Literària

Data de l'activitat: 

21/06/2013 (Tot el dia)
Les tres obres finalistes al XLII Premi Crexells de l'Ateneu Barcelonès

Vine a la Revetlla Literària del divendres 21 i descobreix l'obra guanyadora del XLII Premi Crexells! La presentació anirà a càrrec de Toni Puntí, periodista de TV3. Finalitzada la proclamació s’inaugurarà el cartell “Ateneu Barcelonès, 150 anys de juntes directives”. A més, completarem la festa amb l’actuació musical del grup Esem Jazz Trio. A les 20h t’esperem a la sala Oriol Bohigas!

L’acte anual de lliurament del Premi Crexells, al mes de juny, és un dels moments culminants de la programació habitual de l’Ateneu Barcelonès. A la propera Revetlla Literària coneixerem el nom de la guanyadora del XLII Premi Crexells. Les tres finalistes que opten al guardó aquesta edició són: Mònica Batet per ‘No et miris el Riu’, Josefa Contijoch per ‘Sense alè’ i Marina Espasa per ‘ La dona que es va perdre’.

El Joan Crexells és un dels premis de la literatura catalana amb més història i el premi novel·lístic més antic en llengua catalana. Un guardó atorgat per una institució independent com l'Ateneu Barcelonès, allunyada dels interessos editorials i de l’element comercial. Destinat a la millor obra publicada que selecciona un jurat especialitzat. I escollit pels socis d’aquesta institució, i pels participants als Clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, a través d’un procés de votació.

El Premi Crexells va néixer l’any 1928, és per això que avui dia s’ha constituït com un dels premis clàssics de la novel·la catalana, que ja té més de 70 anys de tradició. El guardó s'organitza en record de Joan Crexells un dels representants més significatius de l’anomenada segona generació noucentista.

Finalitzada la proclamació s’inaugurarà el cartell “Ateneu Barcelonès. 150 anys de juntes directives”.

Per finalitzar la festa us convidem a degustar la famosa coca Crexells, cava i  l’actuació musical del grup Esem Jazz Trio, patrocinada per Taller de Músics.

Fes-te'n soci