Remunicipalització de la xarxa elèctrica de distribució

Data de l'activitat: 

02/12/2013 - 19:30
 Remunicipalització de la xarxa elèctrica de distribució a Berlin

Hem de remunicipalitzar els recursos energètics a Catalunya? A Berlín ja han iniciat la recuperació de la xarxa elèctricade distribució, per part del sector públic. Ens ho explicaran alguns dels protagonistes d'aquest procés que ha començat a Alemanya.

Dilluns 2, a les 19.30 h, a la sala Bohigas de l'Ateneu. Participa-hi!

La xarxa elèctrica de Berlín, una concessió de 20 anys en mans de la multinacional sueca Vattenfall, finalitza enguany i sortirà a concurs al 2014. El govern de Berlín remunicipalitzarà el servei amb diner públic (l'any passat va es van obtenir uns beneficis de 80 milions d'euros amb la seva explotació).

Rescatar els recursos energètics

Hi intervindran: Stefan Taschner, de la Campanya Berliner Energietisch; Wiebke Hansen, de la Plataforma ciutadana Unser Hamburg-Unser Netz, i representants de la Xarxa per la Sobirania Energètica.

Moderador: Jordi Ortega, filòsof, politòleg i periodista. Investigador de Grupo de Cambio Climático y Sostenibilidad de la Universidad Carlos III, de Madrid.

Acte en castellà.

Acte organitzat per la secció d'Economia de l'Ateneu Barcelonès amb l’Associació de Serveis Energètics Bàsics Autònoms (SEBA).

Fes-te'n soci