Olesa apadrina una obra del segle XVI de la Biblioteca de l'Ateneu

Data de l'activitat: 

14/07/2015 - 17:00
Incipit Su[m]ma totius philosophie [et] medicine

La Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès custodia un fons de gran valor històric i patrimonial. Documents publicats fa més de 3 segles, que cal restaurar. Una recuperació imprescindible, però impossible si no es recorre al micromecenatge i a la col·laboració ciutadana. Aquest és l'objectiu de la campanya "Apadrina un llibre!".

En aquest context, l'OlesaAteneu es va assabentar que entre els llibres per restaurar hi havia un tractat de cirurgia del segle XVI signat per Pere Bernat d'Olesa, de la nissagga mallorquina dels 'Olesa', "Llinatge de ciutadans honrats i després cavallers mallorquins originari, segons la tradició familiar, de la vila d’Olesa." (GEC). 

Per aquest motiu, Olesa va decidir contribuir a la restauració d'aquesta obra, a partir de petites aportacions dediverses entitats de la vila d'Olesa, fins a cobrir el cost de la restauració. Col·lectius com ara la Comunitat Minera, la Coopeerativa Daina-Isard, la Passió i l'Ajuntament ho van fer possible.

El passat mes de juny es va exposar  l'exemplar de la Incipit Su[m]ma totius philosophie [et] medicine, juntament amb el reportatge fotogràfic de la restauració, al vestíbul de la Casa de Cultura d'Olesa.

Agraïm molt la col·laboració d'Olesa gràcies a la qual s'ha pogut restaurar i preservar una obra patrimonial de la Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès i de la Cultura catalana, de la qual només en queden dos exemplars al món.

Fes-te'n soci