Nou cicle “En record de Miquel dels Sants Oliver”

Data de l'activitat: 

08/09/2020 - 18:30

Aquest octubre l'Ateneu realitza un nou cicle dedicat a la figura de Miquel dels Sants Oliver, polifacètic escriptor, periodista, poeta i ideòleg.

Dijous 8
Inauguració de l’exposició “Miquel dels Sants Oliver i l’Ateneu Barcelonès"

Dijous 8, 18.30 h, sala d’actes Oriol Bohigas
Miquel dels Sants Oliver i els escriptors mallorquins a la Barcelona d’entre els segles XIX i XX
Miquel dels Sants Oliver va viure a Barcelona entre els anys 1904 i 1920, data de la seva mort. Hi va desenvolupar una doble tasca professional: la de periodista (Diario de Barcelona i La Vanguardia) i la d’Oficial de Biblioteca i Secretaria de l’Ateneu Barcelonès, i president de l’entitat.
A càrrec de Damià Pons, escriptor i professor de Literatura Catalana Contemporània a la Universitat de les Illes Balears.
Presenta: Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès.

Dilluns 26, 18.30 h, acte en directe (streaming) al web de l'Ateneu
Miquel dels Sants Oliver i la narrativa
Les narracions de Miquel dels Sants Oliver reflecteixen el pas per diverses estètiques: des del romanticisme i el costumisme de Margalida i L’Hostal de la Bolla fins al prerafaelitisme i el decadentisme dels relats de Flors del silenci, sovint amb un missatge regeneracionista, com a Aventures d’un mallorquí i a La Ciutat de Mallorques. Tots aquests llibres ens mostren els temes principals de la seva obra: el poder destructor del pas del temps, la necessitat de la modernització social, la placidesa de la vida provinciana d’altre temps, etc.
A càrrec de Pere Rosselló Bover, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears.

Cicle organitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Fes-te'n soci