Nit de poesia al Jardí de l’Ateneu

Data de l'activitat: 

03/07/2013 - 21:30

Vols conèixer l’obra de quatre poetes catalans innovadors? Vine el dimecres tres i gaudeix de la seva conversa rodejat d’un ambient de festa al jardí de l’Ateneu. Amb la poesia de Núria Martínez Vernis, Nú Miret, Carles Rebassa i Francesc Garriga. Aquest acte inaugura el nou cicle d'estiu ‘Juliols Joves’. Viu el jardí de l'Ateneu fins a mitja nit, en aquesta festa de la poesia. Entrada lliure i de franc per a tothom!

Quatre de les veus més singulars i d’estètica més intransferible de la poesia catalana actual es donen cita al jardí per compartir la seva obra més recent. Els quatre conversaran sobre les novetats més recents en la seva obra poètica.

Núria Martínez Vernis va néixer a Barcelona l’any 1976. El seu primer llibre de poemes, L’acròbata tampoc no en sortirà il·lès (2000) va rebre el Premi Amadeu Oller i el Premi Literari Memorial Anna Dodas. Amb el segon llibre, Quantes mentides fan una sola veritat (2003), va guanyar el Premi Josep M. Lopez-Picó.

Nú Miret és il·lustradora de llibres, artista multidisciplinar, i recitadora de primera. La seva última publicació ha estat Versos lliures (2013), editada juntament amb Estel Solé i Ester Andorrà.

Carles Rebassa és un poeta mallorquí que viu a Barcelona. Ha publicat Requiescat in pace amb el poeta Pere Perelló (1998), Poema B (2006), Els joves i les vídues (2006). Amb aquest últim va guanyar el Premi Ausiàs March de poesia, atorgat per l’Ajuntament de Gandia.

Francesc Garriga és un poeta català nascut a Sabadell. El 2012 va guanyar El Premi Cavall Verd-Josep M.Llompart per la publicació de Ragtime. Aquest any li han atorgat el guardó Premi Carles Riba de poesia pel llibre Tornar és lluny publicat per Proa.

L’acte s’emmarca dins del cicle “Juliols joves” que se celebrarà durant cada dimecres de juliol a l’Ateneu Barcelonès amb diverses activitats obertes a tot el públic i gratuïtes. El jardí, on es faran la majoria de sessions del cicle, estarà obert fins les 12 de la nit, amb servei de bar.

Amb la col·laboració de la Fundació Damm.

Fes-te'n soci