El 'Model Barcelona'

Data de l'activitat: 

11/02/2014 - 19:00
La capital catalana

El dimarts 11 de febrer, Eva Fernández, Pere Duran, Oriol Nel·lo i Xavier Vives participaran al debat "Model Barcelona", organitzat amb l'Associació d'Amics de la UAB. L'acte, obert a tothom, es realitzarà a les 19 h a la sala Bohigas de l'Ateneu.

Un col·loqui sobre les transformacions que ha viscut durant els últims anys la capital catalana i la seva realitat actual. Entre altres característiques, Barcelona és una ciutat "de moda" internacionalment on el turisme impacta en diferents sentits en la realitat quotidiana. És també una urbs amb vocació metropolitana i integradora de persones de totes les procedències. Alhora, té importants dèficits estructurals, especialment pel que fa a la mobilitat de persones i mercaderies, i les limitacions actuals a la recera i el desenvolupament dificulten la consolidació de Barcelona com a Smart City.

Tots aquests factors intervenen en la configuració del seu model urbà, sobre el qual parlaran Pere Duran, director general de Turisme de Barcelona; Eva Fernández, antropòloga i expresidenta de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB); Oriol Nel·lo, professor de geografia de la UAB i especialista en estudis urbans; i Xavier Vives, professor d'economia i finances de l'IESE. Moderarà el debat el periodista Antonio Franco, president de l'Associació d'Amics de la UAB.

Fes-te'n soci