De Mill a nosaltres: la subjugació de les dones fa 150 anys i avui

Data de l'activitat: 

26/11/2013 - 19:30
Anunci sexista violencia masclista

Arriba la traducció del clàssic de John Stuart Mill, La subjugació de les dones, després de 150 anys. ¿Què passa al moviment feminista en l'actualitat? ¿Què ens diu encara l'obra de Mill? Ens ho explicaran Alba Dedeu, escriptora i traductora; Rosa Rius Gatell, professora de Filosofia de la UB, i Andrea Alvarado Vives, advocada i editora del fanzine feminista Bulbasaur. T'hi esperem dimarts 26, a les 19.30h, a l'Ateneu. Obert a tothom!

Un segle i mig després de la seva publicació, La subjugació de les dones de John Stuart Mill continua essent una de les defenses més brillants i contundents de la plena igualtat sexual.

Stuart Mill no es limita a exigir drets concrets com ara el vot o la igualtat jurídica. Revisa un per un tots els prejudicis culturals i històrics que han conduït la humanitat a excloure una meitat de si mateixa de la major part de tasques públiques, artístiques o intel·lectuals.

Aquesta exclusió sistemàtica és considerada per Stuart Mill una forma moderna i mal dissimulada d’esclavitud.

Tot i els avenços evidents que els drets de les dones han experimentat en el darrer segle, les reflexions de John Stuart Mill continuen interpel·lant-nos sobre una realitat ben viva, encara, en els nostres dies i el converteixen en un clàssic del pensament igualitarista modern.

Fes-te'n soci