Més de 400 institucions, empreses, entitats i persones reclamen una Llei de Mecenatge cultural per a Catalunya

Data de l'activitat: 

14/06/2016 - 12:00
Acte en favor Llei de Mecenatge 14 de Juliol

El president del CoNCA, Carles Duarte, i el president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas han presentat quatre-centes dotze adhesions aconseguides a la Declaració de compromís amb el Mecenatge Cultural. El CoNCA i l’Ateneu Barcelonès han anunciat que, després del suport rebut, s’instarà al Parlament, Govern i Estat central a aprovar una Llei de Mecenatge pròpia per a Catalunya.

Dos mesos després de la presentació Declaració de Compromís amb el Mecenatge Cultural, i la bona acollida que ha tingut entre el sector cultural i empresarial, CoNCA i Ateneu Barcelonès han subratllat la necessitat urgent de l’aprovació de la Llei de mecenatge i la creació dels instruments per al seu desenvolupament.

Davant d’una àmplia presència de representants destacats de la societat civil, institucions culturals i el món empresarial, Carles Duarte, president del CoNCA i Jordi Casassas, president de l’Ateneu Barcelonès, han exposat les diverses accions que s’emprendran a partir d’ara, gràcies als suports rebuts.

Ambdues entitats iniciaran una roda de contactes amb els diversos grups polítics, institucions com el Parlament, la conselleria de Cultura i el Ministerio de Cultura per a reclamar l’aprovació urgent d’una Llei de Mecenatge Cultural, que beneficiï a empreses i impulsi la vitalitat del sector cultural.

L’advocada i sòcia codirectora de Nial Art Law, Maria Isabel Niño ha contextualitzat l’estat de la qüestió del mecenatge en l’actualitat, les seves principals deficiències i quins aspectes cal millorar, tenint en compte els casos d’èxit del sector en l’àmbit internacional.

Fes-te'n soci