Livin’ la Vida Barroca: American Culture in an Age of Imperial Orthodoxies

Data de l'activitat: 

06/06/2014 - 19:30
Bandera americana

Quina és l’arquitectura cultural dels discursos nacionalistes i imperialistes als Estats Units? Divendres 6 de juny, el professor Thomas S.Harrington ens aproparà a la construcció social d’aquests moviments i les seves principals expressions. Presenta: Antoni Bassas, periodista. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a les 19.30 hores, a la sala Verdaguer de l’Ateneu.

Thomas S. Harrington és un professor d’Estudis Ibèrics en el Trinity Collage de Hartford (Connecticut), on imparteix cursos sobre la història cultural ibèrica dels segles XX i XXI.

Les seves àrees de recerca inclouen els moviments nacionalistes ibèrics moderns com la Catalunya contemporània, la teoria cultural, les epistemologies dels estudis hispànics i la història de la migració entre la «perifèria» peninsular (Catalunya, Galícia, Portugal i el País Basc) i les societats del Carib i del Con Sud.

En els últims anys ha començat a aplicar, en assajos com els que es presenten en aquest volum, els coneixements adquirits en el transcurs del seu treball de formació de les identitats socials ibèriques amb l’objectiu de desembalar l’arquitectura cultural dels discursos nacionalistes i imperialistes de la seva terra natal.

Fes-te'n soci