L'Ateneu Barcelonès s'adhereix al programa Catalunya 2020

Data de l'activitat: 

23/02/2016 - 12:00
Cercle de cultura logo

Dilluns 22 de febrer, s’ha celebrat a la sala de juntes del Cercle d’Economia, l’acte de presentació de l’Ateneu Barcelonès al Cercle de Cultura, i s'ha establert el primer pas del projecte "Cultura 2020. Fòrum de reflexió sobre la cultura catalana".

Patrícia Gabancho, vicepresidenta primera de l’Ateneu Barcelonès, ha analitzat la situació l’àmbit cultural en l’actualitat i exposarà una visió panoràmica sobre les estratègies de la cultura que han de sortir de la comunitat cultural per servir i vertebrar la societat.

Gabancho ha subratllat la importància de la cultura dins el món educatiu, així com ha defensat que la cultura ha de ser considerada un servei públic, per la qual cosa s’han de reforçar les actuals polítiques culturals i impulsar-ne de noves.

Francesc Bellmunt, president del Cercle de Cultura, ha presentat “CULTURA 2020. Fòrum de reflexió sobre la cultura catalana”. Un seguit d'actes de reflexió cultural per a recollir de manera propositiva les inquietuds, necessitats i projectes del món cultural a Catalunya.

Cultura 2020. Fòrum de reflexió sobre la cultura catalana té com a objectiu fer de la cultura un dels principals eixos vertebradors del país, i s’articularà en diverses activitats al llarg del 2016 i 2017 sobre els temes cabdals de la cultura, tant per diagnosticar-los com per aportar solucions als problemes plantejats. Un debat sobre la cultura que serà organitzat i pensat des de les entitats i no des dels poders públics.

L’Ateneu Barcelonès és la primera entitat que s’ha adherit a aquesta iniciativa del Cercle de Cultura, que buscarà inicialment la participació d’altres entitats del teixit cultural que també siguin transversals en el seu àmbit d’actuació per impulsar aquest programa, per tal de superar el marc de les relacions entre el sector públic i el privat per oferir una mirada integral de la cultura, pensant en el conjunt dels seus operadors, sectors creatius, i el nou escenari digital.

Fes-te'n soci