L'Ateneu Barcelonès és guardonat als Premis Ateneus 2018

Data de l'activitat: 

13/12/2018 - 09:00

L' Ateneu Barcelonès ha rebut el 2n premi a la Capacitat d'Innovació pel seu projecte "AteneuLab: socis grans, grans històries", als Premis Ateneus 2018 de la Federació d'Ateneus.

El projecte "AteneuLab: socis grans, grans històries"se centra en la participació inclusiva dels socis més grans en la vida associativa, a través de la millora de les competències tecnològiques amb dispositius mòbils, i la construcció de la Memòria de l’entitat amb la seva experiència personal.

S'ha realitzat amb persones que disposen d’un important bagatge tant personal com professional, i que poden aportar coneixements i una experiència vital significativa a la resta de la societat.

Amb aquest projecte s'ha aconseguit desenvolupar competències en l’ús dels dispositius mòbils i les seves aplicacions perpart dels socis més grans. S'ha facilitat i fomentat l’intercanvi intergeneracional i la transferència de coneixement entre els participants. I s'han creat nous continguts a partir dels records i de la participació.

L’edició d’enguany ha premiat l’esforç en matèria comunicativa que fa La Cate de Figueres, amb el primer Premi a la Comunicació Associativa, per l’APP que han estrenat aquest setembre. El guardó a la Creativitat Artística ha estat per a l’Ateneu Popular de Ponent de Lleida, per la ’32a Temporada de Concerts “Dissabtes, Música a l’Ateneu”‘. El projecte de rehabilitació integral de la seu de l’Aliança de Cubelles, ha suposat el primer premi a la Capacitat d’Innovació per a l’entitat garrafenca . En la categoria de Foment de la Participació, la victòria se l'ha endut l’entitat més llunyana de totes, els Amics de Vilaller Associació Cultural i Gastronòmica amb el projecte ‘Fem camí!’. Els Lluïsos d’Horta ha rebut el primer premi al Treball en Xarxa. I, finalment, l’aposta de la jornada pels joves, amb el projecte IGD BATX de l’Ateneu Igualadí, ha aconseguit el premi Jove, Proposa!

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha celebrat la 29ena gala dels Premis Ateneus,en un acte a la sala Noble de l’Edifici del Rellotge de l’Escola Industrial de Barcelona.

La gala, conduïda pel reporter cultural del Pais Valencià, Pau Benavent, ha estat, una vegada més, un reconeixement a la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

La federació compta amb 179 ateneus associats que s’encarreguen d’aquesta tasca i que obtenen un reconeixement en aquesta cerimònia.

 

Fes-te'n soci