Gràcies, Patrícia!

Data de l'activitat: 

28/11/2017 - 14:00

L'Ateneu Barcelonès expressa el seu condol per la mort de la que va ser vicepresidenta primera de l'Ateneu Barcelonès de l'abril del 2014 al març del 2017. Gràcies per liderar l'activitat cultural de l'entitat!

Periodista, escriptora i activista incansable a favor de la cultura catalana, Patricia Gabancho ha mort aquest migdia a Barcelona després de lluitar durant els darrers mesos contra un càncer de pulmó. Nascuda a Buenos Aires el 1952, va començar a estudiar català a Buenos Aires, on es va relacionar amb dissidents del Casal de Catalunya. Després d'estudiar periodisme es va traslladar a Catalunya l'any 1974, on ha residit des de llavors.

Gabancho va formar part, des de l'abril del 2014 fins al març del 2017, com a vicepresidenta primera, de la junta de l'Ateneu Barcelonès presidida per Jordi Casassas i va liderar incansablement l’activitat cultural de l’entitat.

Va col·laborar regularment a la premsa, la ràdio i la televisió - '8 al dia' i 'Els matins' de TV3-. Va publicar una vintena d'assajos històrics, entre els quals hi ha Crònica de la independència (Mina, 2009), A la intempèrie. Una memòria cruel de la transició catalana (1976-1978) (Columna, 2011) i el recent Amalia i els esperits (Arpa, 2017). També va publicar llibres sobre temes culturals (teatre, tango, literatura), sobre història i política de Catalunya i sobre urbanisme. Un dels exemples més recents era Caminar Barcelona (Columna, 2016).

L'autora argentino-catalana va guanyar també el premi Prudenci Bertrana 2012 amb la novel·la La néta d'Adam (Columna), on reconstruïa la nissaga familiar i feia un exercici d’introspecció personal.

Moltes gràcies per impulsar i construir junts l'Ateneu!

Fes-te'n soci