Èxit d'assistència per Sant Jordi

Data de l'activitat: 

24/04/2014 - 12:00
Jardí de l'Ateneu, Sant Jordi.

4257 persones van assistir a la jornada de portes obertes que es va realitzar al llarg de tota la diada de Sant Jordi, al Palau Savassona. Turistes, escriptors, visitants i autoritats polítiques. L'afluència a l'Ateneu va ser massiva.

El Palau Savassona  va experimentar una ebullició constant de persones que van poder gaudir d'aquesta jornada festiva de portes obertes. I, una vegada més, els socis van respondre activament a les diverses propostes culturals que aquesta institució va impulsar per la diada de Sant Jordi.

La jornada de portes obertes va permetre conèixer el  Palau de Savassona a tots els ciutadans, amb el seu magnífic Jardí Romàntic i la millor biblioteca privada de Catalunya. La biblioteca va ser un dels espais més concorreguts i va rebre els elogis de bona part del públic assistent. I és que a tot l’Ateneu, sense aglomeracions però de forma constant, va rebre un allau de visitants. 

A més, la diada de Sant Jordi es va celebrar amb una lectura pública de les novel·les finalistes al Premi Crexells: “Dos taüts negres i dos de blancs” de Pep Coll, “Les cròniques del déu coix” de Joan-Lluís Lluís i “Licantropia” de Carles Terès.

El President de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Cassasas, va iniciar la lectura al pati Romàntic, a les 12 del migdia. Un acte obert a tothom que va comptar amb la participació del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, el director de promoció general de Promoció i Cooperació Cultural, Jordi Sellas, la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll i dels escriptors Joan Lluís-Lluís i Carles Terès. Socis i visitants es van voler afegir a la festa i també van participar en aquesta lectura pública. 

A més, tots els assistents van poder participar al concurs de fotografia que organitza cada any aquesta entitat.

Enguany, l’Ateneu va acollir el Gremi de Llibreters, el qual va instal·lar-hi el centre de rebuda de dades i d'enllaç amb els mitjans de comunicació. Aquesta és Llista dels llibres més venuts aquest Sant Jordi

Aquestes són algunes imatges de la jornada:

Tags: 

Fes-te'n soci

Galeria de fotografies

  • Roses a l'Ateneu Barcelonès
  • Diada de Sant Jordi al Jardí romàntic
  • Assistents al Jardí romàntic
  • Bust de Josep Pla presidint el Jardí romàntic
  • Diada de Sant Jordi al Jardí romàntic
  • Assistents a la Jornada de portes obertes per Sant Jordi
  • Lectura pública a càrrec de Jordi Casassas, President de l'Ateneu Barcelonès
  • Jordi Casassas, President de l'Ateneu Barcelonès, en la lectura pública
  • Jordi Casassas, President de l'Ateneu Barcelonès