L'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, guardonada amb els Premis Nacionals Joan Coromines

Data de l'activitat: 

08/10/2018 - 09:00

Aquest proppassat dissabte, dia 6 d’octubre, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) va celebrar la XVII edició dels Premis Nacionals Joan Coromines.

Enguany, la CAL ha premiat l’actriu Carme Sansa i Albert, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’escriptor i dibuixant  Enric Larreula i Vidal, el grup editor de la revista Enderrock i també l’escriptor badaloní Joan Soler i Amigó, a qui ha recaigut el guardó local.

L’acte, celebrat al Teatre Principal de Badalona amb l’assistència de més de 260 persones, va reconèixer a diverses persones, entitats i empreses que el darrer any s’han distingit pel seu compromís en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes.

Conduït per Quim Morales, l’acte va incloure un homenatge pòstum a la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, traspassada el novembre de 2017, així com una aproximació a la figura de Pompeu Fabra, del qual enguany es promou la seva obra, a cura del periodista Genís Sinca.

Els Premis  van comptar amb la presència de representants del govern municipal i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. La cerimònia d'entrega dels guardons es va cloure amb l'actuació de la cantautora menorquina Anna Ferrer i la Coral Betúlia, dirigida per Ramon Montaner.

Fes-te'n soci