Entre l'infern i la glòria d’Àlvar Valls guanya el L Premi Crexells

Data de l'activitat: 

21/06/2021 - 19:00

Entre l'infern i la glòria, obra de l’escriptor Àlvar Valls, ha estat escollida l’obra guanyadora del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès, creat l’any 1927, que celebra la seva 50ena edició. El jurat ha proclamat aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2020. Enguany el Crexells celebra el seu 92è aniversari.

Publicat per Edicions de 1984, és una novel·la que narra la vida i l’obra d’un dels primers escriptors catalans de tots els temps, Jacint Verdaguer, a la segona meitat del segle XIX. Una novel·la històrica on es barregen fets reals i de ficció. Valls aconsegueix dibuixar un Verdaguer polièdric i reconstruir una condició humana que fins ara ens havia arribat de manera fragmentària.

L’obra guardonada amb el L Premi Crexells ha estat escollida pel jurat del Premi Crexells format per Ada Castells, David Castillo, Jordi Nopca, Marina Porras i Joan Santanach. Completa el jurat el vicepresidenta primera de l’Ateneu Barcelonès, Lluïsa Julià, amb veu però sense vot.

La dotació del premi consta d’una obra de l’artista Alícia Viñas, donació de Joan Artur Roura i Comas, i una aportació en metàl·lic de 6.000 €.

La proclamació del guanyador del Premi Crexells s'ha fet aquest 19 de juny, en el marc d'un acte festiu i obert a tothom, anomenat la “Revetlla literària”.

L'actriu Rosa Renom ha realitzat una lectura de fragments de l’obra guanyadora. I Judit Muñoz i Sellés, soprano, i Hug Vilamala, piano, guanyadors del Premi Conxita Badia de Lied 2020 atorgat per La Fàbrica de Lied, hi han participat amb una actuació musical.

Podeu visitar la mostra digital sobre l’evolució d’aquest guardó pioner a: http://arxiudigital.ateneubcn.org/exhibits/show/90-anys-premi-crexells

Fes-te'n soci