Dones a la Palestra de l’Ateneu Barcelonès

Data de l'activitat: 

14/01/2019 - 19:00

Des del gener fins a mitjans d’abril, es pot visitar una exposició sobre les dones que han tingut un paper destacat en aquesta institució: Dones a la palestra de l’Ateneu Barcelonès (1895-1923).

És la primera vegada, en 150 anys d’història de l’entitat, que les dones protagonitzen una exposició. Ha estat organitzada per Araceli Bruch, vocal de la junta directiva de l’Ateneu i comissariada amb Susanna Tavera. 

L’exposició, que es pot veure a l’entrada de carruatges i amb documents a la vitrina de la sala jujol de la Biblioteca de l'Ateneu, és la primera de tres mostres anuals que es realitzaran sobre la mateixa temàtica. La primera, que es podrà veure fins a mitjans d’abril, se centra en la presència de les dones a l’Ateneu des del principi fins a la dictadura de Primo de Rivera. La segona, que tindrà lloc el gener del 2020, es focalitzarà en l’etapa republicana fins la dictadura. La tercera exposició, al gener del 2021, visualitzarà el paper de les dones des de l'any 1975 fins a l'actualitat.

Podeu veure aquest acte relacionat amb la mostra: Feminisme i sufragisme a Catalunya als inicis del segle XX

Fes-te'n soci