Declaració de Compromís amb el Mecenatge Cultural

Data de l'activitat: 

14/04/2016 - 14:30
Declaració en favor d'una Llei de Mecenatge Cultural

Dijous 14 d'abril, Robert Fohr, Cap de la Missió de Mecenatge del Ministeri de Cultura i Comunicació del Govern de França ha presentat el model francès de mecenatge, en un acte organitzat per l'Ateneu Barcelonès, el CoNCA i la Fundació Catalunya Cultura.

La sessió, amb la conferència "Le Mécénat en France", ha comptat amb una àmplia presència de representants destacats de la societat civil, institucions culturals i el món empresarial.

En aquest marc, Jordi Casassas , president de l’Ateneu Barcelonès, i Carles Duarte, president del CoNCA, han anunciat l’impuls de la Declaració de Compromís amb el Mecenatge Cultural.

L’objectiu principal d’aquesta declaració és reclamar:

L’aprovació de la Llei de mecenatge i la creació dels instruments per al seu desenvolupament

Declaració de Compromís amb el Mecenatge Cultural 

En aquesta declaració, que podeu llegir sencera en el document adjunt, s’insta el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya a impulsar durant aquesta legislatura la redacció d’una Llei de mecenatge que, consensuada amb els sectors cultural i empresarial, s’acompanyi dels instruments necessaris per a desenvolupar-la.

Amb l’objectiu de sumar esforços en la consecució d’aquest marc legal equiparable a la dels països avançats del nostre entorn, els promotors d'aquesta iniciativa convidem les entitats i les persones que creuen en la força de la cultura a sumar-se i a adherir-se a la DECLARACIÓ de Compromís amb el Mecenatge Cultural.

Accedeix a la butlleta d’adhesió

Fes-te'n soci