Debat sobre Eleccions Europees 2014

Data de l'activitat: 

24/04/2014 - 19:30
El projecte europeu

Quina Europa volem? Quins són els projectes i propostes dels partitis polítics per impulsar la Unió Europea? El dijous 24, a les 19.30 h, a la sala Bohigas de l'Ateneu Barcelonès, tindrá lloc el debat amb els diversos aspirants a eurodiptutats al Parlament europeu. L'acte és obert a tothom!

Després de debatre amb l‘ambaixador de “Brussel·les”, el proppassat dia 27 de març, ara és el torn de debat dels candidats dels principals partits. N’apleguem sis a l’escenari de la sala Bohigas, amb veu, vot (passiu) i micròfon. Són eleccions importants – també ho és la gent que s’hi presenta... i el fet que un partit parlamentari decideixi no concórrer-hi. 

Hi intervindran: David Fernàndez, portaveu de la CUP al Parlament; Javi López, jurista i cap de llista del PSC; Joan Carles Girauta, advocat i escriptor (C's); Josep Maria Terricabras, filòsof, cap de llista d’ERC, Ramon Tremosa, economista, cap de llista de CIU, i un representant del PP i Ernest Urtasun, economista, cap de llista d’ICV. Moderador: Stefan Rating, advocat.

400 milions de persones podran escollir un nou Parlament Europeu. Els 751 eurodiputats que ocupen els seus escons al juliol no només fixaran el curs de les polítiques europees durant els propers cinc anys, sinó que també elegiran el/la líder de l'òrgan executiu de la UE: el/la president/a de la Comissió Europea. Més de 5,4 milions de catalans estan cridats a les eleccions europees del 25 de maig, en què s’escolliran els 54 representants espanyols al Parlament Europeu fins al 2019. Catalunya, com ha de ser present a Europa?

 

Tags: 

Fes-te'n soci

Activitats relacionades