El coneixement entre barrots

Data de l'activitat: 

08/07/2013 - 19:30

Perquè hi ha centenars de científics a les presons del món? La  conferència d'aquest dilluns 8 amb Eugene Chudnovsky, María Yzuel i María Calvo ens ajudarà a entendre perquè els científics són víctimes de repressió. L’acte, obert i gratuït per tothom, tindrà lloc a les 19.30h a la sala Bohigas.

Si penseu que estudiar astres, seqüència genomes o resoldre equacions són activitats allunyades dels alts i baixos del món, hauríeu de canviar d’idea: la prova és que hi ha centenars de científics presos, en desenes de països del món, per raons relacionades amb la seva activitat d’investigació.

Eugene Chudnovsky, professor de la City University of New York, ens explicarà la seva experiència personal com a víctima del KGB a la Unió Soviètica, i oferirà una panoràmica de diversos casos. També exposarà la seva opinió de perquè els científics són víctimes de repressió i ens proposarà alternatives sobre allò que científics i ciutadans poden fer per millorar i ajudar en aquesta situació.

María Yzuel (UAB, SPIE) i María Calvo (UCM) ens presentaran la reacció de la comunitat científica internacional i espanyola davant del cas Kokabee. Un jove iranià doctorat en física que treballava a Barcelona i que està empresonat a Teherán des de gener de 2011 per negar-se a participar en un projecte militar nuclear del seu país.

Michele Catanzaro, ponent de la secció de Ciències i Tecnologia de l’Ateneu Barcelonès, serà l’encarregat de presentar i moderar l’acte. El debat serà en català, anglès amb traducció seqüencial, i en castellà. Està organitzat en col·laboració amb el Committee of Concerned Scientists.

Tags: 

Fes-te'n soci

Activitats relacionades