La cinquena planta, de Manuel Baixauli guanya el XLIV Premi Crexells

Data de l'activitat: 

22/06/2015 - 20:00
Mascarell i Baixauli

La cinquena planta, de l’escriptor Manuel Baixauli ha estat escollida l’obra guanyadora del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès, creat l’any 1927, que enguany celebra la seva 44ena edició. Els socis i sòcies d’aquesta institució i els lectors del Consorci de Biblioteques de Barcelona i de les Biblioteques Públiques de Catalunya han votat aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2014. 

Dilluns s'ha celebrat a la festa del Premi Crexells a la sala d’actes Oriol Bohigas de l’Ateneu. Un acte de celebració obert a tothom, anomenat “La Revetlla Literària”, on s'ha realitzat la proclamació de l’obra guanyadora del Premi Crexells. Un avançament literari de la revetlla de Sant Joan: amb la coca Crexells, cava, música en viu i la millor novel·la catalana guanyadora de la 44ena edició del Premi Crexells.

A les 19 hores ha tingut lloc la trobada de l’autor de la novel·la guanyadora amb un centenar de lectors dels clubs de lectura de Biblioteques de Barcelona i Biblioteques de Catalunya. Una sessió moderada per l’escriptor, Àngel Burgas.

L'acte s'ha iniciat a les 20 h amb l’espectacle de mim "La revetlla literària" d'Elisenda Rué. A continuació, el periodista Toni Puntí ha presentat el premi d’enguany. La vicepresidenta primera de l’Ateneu, Patrícia Gabancho, ha proclamat el nom del guanyador i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, ha fet entrega del guardó, obra de l'artista plàstic, Antoni Llena. Seguidament, Toni Puntí ha entrevistat en públic al guanyador del premi.

Per finalitzar la festa tots els assistents han pogut degustar la famosa coca Crexells, cava i gaudir d’una actuació musical en directe al jardí de l’Ateneu.

 

Fes-te'n soci