Cicle energia i economia

Data de l'activitat: 

04/07/2013 - 17:30
Cicle energia i economia

De què parlem avui quan parlem d’energia? L’Ateneu ha programat juntament amb l’Associació de Serveis Energètics Bàsics Autònoms (SIBA) quatre conferències per analitzar tot allò que s’entén per energia des del vessant econòmic, dels recursos i del marc legal. Cada dijous de juliol a les 19.30h analitzarem el tema de la mà de diferents experts. T’esperem a la sala Verdaguer, l’acte és obert i gratuït per tothom.

Quin és el cost real de l’energia? És només econòmic i mediambiental? Quin futur li espera a l’energia alternativa? Com s’està implementant a Catalunya? Plaques solars, energia eòlica, sistemes geomètrics, com funcionen i com s’interpreten econòmicament?

El cicle compta amb quatre actes. ‘La factura econòmica de l’energia’ amb l’enginyer industrial Carles Riba el 4 de juliol. ‘La transició energètica del segle XXI aplicada a Catalunya’, el dia 11 amb Ramon Sans, enginyer industrial. I el dijous 18 i 25 amb ‘Per què tenim tan poca eòlica a Catalunya’ de la mà del gerent d’ElioCat, Jaume Marron i ‘Fotovoltaica:autoconsum a l’abast de tothom’ amb Jaume Serrasolses, secretari del SEBA.

Moltes persones no saben molt bé com funciona l’energia de casa seva. No està del tot clar què és necessari per poder obrir el llum, utilitzar el microones o obrir la televisió. Encara menys s’entén la pujada de preus de l’electricitat o quina és la potència òptima que hauria de tenir cada llar. Però, i que sabem sobre les energies alternatives? Que vol dir electricitat verda? I electricitat i desenvolupament comunitari?  

El cicle està organitzat per l’Associació de Serveis Energètics Bàsics Autònoms (SEBA), amb la col·laboració de la Secció d’Economia de l’Ateneu Barcelonès.

Programació del cicle:

Dijous 4 de juliol, 19.30 h
sala Verdaguer
‘La factura econòmica de l’energia’
Carles Riba, enginyer industrial.

Dijous 11 de juliol, 19.30 h
sala Verdaguer
‘La transició energètica del segle XXI aplicada a Catalunya’
Ramon Sans, enginyer industrial.

Dijous 18 de juliol, 19.30 h
sala Verdaguer
‘Per què tenim tan poca eòlica a Catalunya?’
Jaume Morron, gerent d’EolicCat.

Dijous 25 de juliol, 19.30 h
sala Verdaguer
‘Fotovoltaica: autoconsum a l’abast de tothom’
Jaume Serrasolses, secretari de SEBA.

Fes-te'n soci