Burca i dignitat. Sobre la prohibició del burca a l’espai públic

Data de l'activitat: 

09/07/2013 - 17:15
Burca i dignitat

Portar burca és un dret religiós o una subtil agressió als drets de les dones? Plantejarem el tema amb Olga Domínguez Sorribes, filòsofa guanyadora del premi “Pensa” de la Universiat de Barcelona, el proper dimarts 9 de juliol a les 19.30h a la sala Verdaguer. L’acte és gratuït i obert a tothom. Vine i participa en el debat!

Els carrers de les nostres ciutats són expressió de la diversitat cultural i religiosa de la gent que hi viu. Però el debat sobre el burca encén passions i planteja dubtes. Fins i tot i hi ha qui diu que pot ser l’esca de conflictes significatius en la convivència.

Prohibició o regulació? La prohibició suposaria, per una banda, senyalar a les dones una forma de vestir particular, i per tant, coartar la seva llibertat sobre el dret d’escollir. També, com va dictar una sentència del Tribunal Suprem, la prohibició del burca en espais públics implicaria vulnerar l’article 16 de la Constitució Espanyola, que garanteix la llibertat religiosa. Però, què passa quan la religió i el vel són imposats? Existeixen mecanisme públics per garantir la llibertat religiosa de cada individu?

Avui veiem com les diferents cultures interactuen i cohabiten entre elles en diversos indrets del món. A més cada individu fa una reflexió i interpretació personal d’aquesta diversitat cultural de la societat. Els punts de mira i les opinions són molt diverses, quines concepcions i idees hem de tenir clares per afrontar el debat del burca? Olga Dominguez, investigadora de temes de multiculturalitat, ens ajudarà a esbrinar-ho. L’acte estarà presentat per Ramon Alcoberro, ponent de la secció de Filosofia de l’Ateneu Barcelonès. 

Fes-te'n soci