L'Ateneu Barcelonès ha estat escollit Ramblista d’honor 2014

Data de l'activitat: 

29/09/2014 - 16:15
Cartell Amics La Rambla

L'Ateneu Barcelonès, el pintor d'origen andalús Nazario i el fotògraf Joan Colom han estat escollits ramblistes d'honor per haver contribuït amb la seva activitat a prestigiar Barcelona.  Amics de La Rambla concedeix el guardó de Ramblista d'Honor a l'Ateneu Barcelonès per la seva llarga trajectòria històrica de servei a la cultura de la ciutat. L'acte d'entrega del guardó es farà el 23 d'octubre. El premi serà la culminació de les Festes del Roser, que ompliran la Rambla d'activitats entre el 4 i el 7 d'octubre.

GUARDONS RAMBLISTES D'HONOR

La Rambla és un dels indrets de Barcelona on bull més activitat, una ciutat dins d’una altra ciutat. Ha esdevingut un lloc emblemàtic de Barcelona, propietat de tots els ciutadans i de la gent que ve de fora, i no només patrimoni de les persones que hi viuen i que hi treballen. Aquest caràcter de La Rambla enamora a barcelonins i visitants, fins al punt que s’impliquen de forma personal i professional en la promoció d’aquest passeig.

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1962, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions oempreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla. Enguany Amics de La Rambla ha volgut que el guardó reorienti el seu objectiu per tal de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona.

Aquests guardons volen consolidar-se com un esdeveniment ciutadà que visualitzi La Rambla com el Passeig amb vocació i trajectòria de centralitat en la vida barcelonina tal com posa de manifest la seva història de síntesi, en sentit social i cultural, de totes les Barcelones possibles. És per això, que el guardó de Ramblista d’Honor, vol constituir-se en la màxima expressió del reconeixement que la societat civil barcelonina atorga.

EL JURAT

El jurat que ha escollit els Ramblistes d' Honor d'aquest any està format per Àngel Casas, Carles Duarte, Xavier Marcé, Isabel Martí, Joan Oliveras Bagués, Enric Pantaleoni, Lluís Pasqual, Eva Rexach, Catalina Serra, Claret Serrahima i Roser Tiana.

FESTES DEL ROSER

Les Festes del Roser, que Amics de La Rambla organitza ininterrompudament des de l'any 1962, són les festes anuals amb les que volem convidar a barcelonins i visitants a¡ gaudir de La Rambla. Són dies en què la cultura, el lleure i els actes populars, sempre presents a La Rambla, conviden a tothom a ocupar l'espai públic i a viure intensament de l'eix central de Barcelona. Enguany, Amics de La Rambla organitza, del 4 al 7 d'octubre, les Festes del Roser amb la intenció de convidar a veïns, barcelonins i visitants a redescobrir La Rambla i gaudir de l'oferta cultural, dels seus edificis i de les activitats que hem preparat per vosaltres.

Fes-te'n soci