L’Ateneu Barcelonès convoca el nou“Premi Assaig Ateneu”

Data de l'activitat: 

02/05/2016 - 12:00
“Premi Assaig Ateneu”

L’Ateneu Barcelonès convoca el nou “Premi d’Assaig Ateneu”. Un guardó destinat al millor treball de recerca en l’àmbit de les Humanitats, dels Països Catalans.

El “Premi Assaig Ateneu”, amb periodicitat triennal, per a tesis doctorals de l’àmbit de les humanitats i les ciències socials presentades a les universitats catalanes, valencianes i balears.

L’objectiu del premi és reconèixer i facilitar l’edició d’una tesi doctoral, que hagi rebut la màxima qualificació, amb una dotació de 4.000€, en concepte de drets d’autor.

El Jurat estarà compost per tres professors universitaris dels Països Catalans, l’editor d’Editorial Afers i el president de l’Ateneu Barcelonès.

Amb aquest premi, que respon a la disposició testamentària de Carles Guitart, l’Ateneu Barcelonès vol recordar la figura d’aquest soci i la seva gran dedicació a l’estudi d’aquestes disciplines.

Carles Guitart, llicenciat en Pedagogia i Filosofia per la Universitat de Barcelona, va ser ponent de la secció de Filosofia de l’Ateneu (1998-2002). Lluitador sindical i empresonat sota el franquisme com a membre del PSAN, va ser testimoni i partícip de la història de l’Ateneu durant 45 anys.

Atenció: la data límit és el 25 de maig.

Consulteu les bases del premi.

Fes-te'n soci