L'Ateneu Barcelonès s'adhereix a la Taula per la Democràcia

Data de l'activitat: 

27/09/2017 - 19:00

A Barcelona, el 27 de setembre del 2017, les entitats, els sindicats i les organitzacions de la societat civil catalana, reunides al Museu d’Història de Catalunya manifestem que:

1.  Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.

3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.

4.  Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.

5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.

6.  Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció repressiva més i no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.

Entitats promotores: ANC; Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Associació Teatre Dona; Barnasants; Ateneu Barcelonès; Casa Nostra casa vostra; la patronal CECOT; los sindicatos USO, UGT, CCOO, Unió de Pagesos, Intersindical, sindicat de la Imatge y Sindicat de Periodistes de Catalunya; CIEMEN; Comisssió per la Dignitat; Comitè Olímpic de Catalunya; Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya; Consell de la Joventut de Barcelona; CEUCAT; Consell nacional de la Joventut de Catalunya; Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; Drets; ECologistes en acció; Esplais Catalans; Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge; FAPAC;Front d’Alliberament Gai de Catalunya; Fundesplai; FundiPau; La Fede.cat; Moviments de Renovació Pedagògica; Moviment Laic i Progressista; Observatori DESC;Òmnium; PIMEC, Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes; UFEC y SOS Racisme.

Fes-te'n soci