L'Ateneu acull la Federació Internacional d'Associacions de Bibliotecaris i Documentalistes

Data de l'activitat: 

18/03/2018 - 09:00

Aquest diumenge 18 de març, l'Ateneu Barcelonès acollirà l'IFLA 2018 (Federació Internacional d'Associacions de Bibliotecaris i Documentalistes). Un grup de treball amb els líders del sector bibliotecari de diversos països d'arreu del món. L'objectiu és analitzar conjuntament els reptes i oportunitats que afronten els serveis bibliotecaris i de la informació.

L'Ateneu rebrà la visita de tot el Governing Board d'IFLA, liderat per la presidenta de la IFLA, Glòria Pérez-Salmerón (membre del Consell Assessor de la Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès). A més, els dies 22, 23 i 24 es realitzaran a l'Ateneu totes les sessions de treball de l'equip de govern d'aquesta federació internacional.

D'aquesta manera, l'entitat aprofitarà una oportunitat única per a doner visibilitat internacional a la Biblioteca de l'Ateneu, al seu patrimoni bibliogràfic i als seus projectes destacats.

Aquesta trobada a l'Ateneu, precedirà la reunió inaugural de l'IFLA, amb unes 300 persones, on es presentarà l'informe internacional 'Global Vision', que tindrà lloc dilluns 19 de març, al Museu Marítim de Barcelona.

Les sessions de l'IFLA pretenen recollir les millors idees i experiències externes, i compartir entre els principals actors quin ha de ser el futur de les biblioteques.

A la sessió al Museu Martítim s'analitzarà com les biblioteques poden trencar barreres i formar noves associacions. Com poden construir bases sostenibles per al seu treball. I com poden utilitzar les eines digitals per aconseguir l'objectiu d'accés a la informació per a tothom.

 

Fes-te'n soci