Atapuerca: una manera de fer ciència

Data de l'activitat: 

18/06/2013 - 16:15

Atapuerca és un formidable espai d’investigació antropològica, però és també una manera d’entendre la ciència, de divulgar-la i de fer-la viure. Vine a l’acte de dimarts i descobreix aquest indret de la mà d’Oliver Hochadel, científic titular de la Institució Milà i Fontanals del CSIC de Barcelona. T’esperem a les 19.30h a la sala Verdaguer, l’entrada és gratuïta!

Atapuerca és un tresor arqueològic que alberga milers de restes prehistòriques que ens ajuden a comprendre el nostre passat. És un indret formidable per apropar-se als inicis de l’home i per descobrir aspectes històrics sorprenents. Des de fa molts anys molts grups de científics, antropòlegs, sociòlegs, estudien i analitzen tot el que allí es troba, per intentar comprendre més de prop el que allí va passar.
 
Les restes d’ossos i fòssils que s’hi troben aporten informació sobre la història de la humanitat des de gairebé 1.500.000 anys. Les restes d’animals i d’humans evidencien les maneres de viure i les tradicions prehistòriques que es duien a terme als poblats de la Serra d’A tapuerca.
 
Per tota aquesta rellevància antropològica, cultural i social Atapuerca esdevé un espai idoni per conèixer les nostres arrels històriques. És també un indret que marca un model d’investigació antropològica i que ofereix una manera particular d’entendre i viure la ciència.

Fes-te'n soci