Víctor Català i Joan Maragall [Cicle "Correspondències"]

150è aniversari de l'Ateneu Barcelonès

Data: 

25/11/2022 - 20:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Direcció: David Pintó

Divendres 24 tindrem el plaer de conèixer la correspondència que Joan Maragall i Víctor Català van mantenir entre el 1902 i el 1911, mitjançant la teatralització d'aquests fragments. 

Una correspondència que l'escriptora inicia arrel de la crítica de Maragall  dels Drames rurals, publicades  al Diario de Barcelona. En aquest article Maragall deixa entredit que tot i que el nom de Víctor Català és desconegut segurament no es tracta de cap "principiant".

El 23 de desembre de 1902, per primera vegada, Víctor Català es treu la màscara davant del poeta i signa com a Caterina Albert.

No havent volgut callar les poques persones que estaven enterades al principi, he quedat en descobert −amb moltíssim disgust de ma part−, i compto que tot lo renou que han mogut los Drames rurals no es deu a altra cosa que a la trista casualitat d'ésser escrits per una dona, en aquesta terra, en què és més deshonrós per una dona escriure que fer altres disbarats

La resposta de Maragall no us deixarà indiferents. Haureu d'esperar a escoltar-la aquest divendres.

Us hi esperem!

 

El Cicle "Correspondències" són espectacles produïts per l’Ateneu basats en cartes creuades entre escriptors que, bé que privades, són de gran interès i una font única d'informació sobre les seves vides i les seves obres. Divendres 24 tindrem el plaer de conèixer la

 

Representació a càrrec dels actors Berta Giraut i Ernest Villegas.

Música: Jordi Cornudella

Direcció i adaptació dels textos: David Pintó.

Producció: Sem Pons Puig.

Vestuari: Míriam Compte.