Tribuna Ateneu

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, pronostica que el govern tindrà un front obert amb el Ministeri de Foment espanyol el 2014. La raó serà la negativa espanyola a aplicar l'eurovinyeta a les vies d'altes prestacions de l'estat i a permetre que la Generalitat la cobri en les seves autovies.

'El 2014 serà l'any de l'eurovinyeta', ha reiterat Vila, que ha lamentat que el sistema no seria coherent perquè les vies que són competència de l'estat no cobrarien la taxa. Segons Vila, el govern espanyol dóna arguments per a la secessió, perquè 'no creu en la modernització del propi país i es resistirà a aplicar l'eurovinyeta fins que no la imposi la UE'. Tot això ho va explicar en un debat de Tribuna Ateneu que us oferim íntegrament en vídeo.

Vila ha defensat l'eurovinyeta com un instrument fiscal de sostenibilitat ambiental i de compromís amb el sector del transport. 'És injust que un ciutadà de Barcelona hagi de pagar amb els seus impostos el pas d'un camió que ve de Romania cap a Fraga per la C-25', ha argumentat. I ha recordat que els principis de la UE en el camp del transport establien que pagués aquell qui utilitza una via i qui contamina.

'El govern veu claríssim el model de gestió de les vies d'altes prestacions. Un model avançat, de progrés, equitatiu i homologable amb els països més avançats d'Occident', ha apuntat. El conseller va afegir que l'executiu català volia aprofundir aquest model 'referendat per Europa' i que el problema era que el conjunt de l'estat espanyol no el seguia.

El conseller ha lamentat que la resposta era 'clarament decebedora'. 'Es pensen que superaran els problemes de corrupció, però que no superaran de fer de pagament les vies d'altes prestacions', va ironitzar.

Data: 

30/10/2013 - 14:00

Cicle: 

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Preu: 

Preu del dinar: 35 € (socis de l’Ateneu: 25 €).

Afegeix un nou comentari

Inicieu sessió per a enviar comentaris

Fes-te'n soci

Galeria de fotografies a Flickr

  • Panoràmica de la Sala Pompeu Fabra.
  • Panoràmica de la Sala Pompeu Fabra.
  • Panoràmica de la Sala Pompeu Fabra.
  • Arribada d'en Santi Vila a l'Ateneu Barcelonès. És rebut pel president de l'Ateneu, Sr. Francesc Cabana.
  • D'esquerra a dreta: Pilar de Torres, Santi Vila, Francesc Cabana i en Jordi Garcés.
  • En Santi Vila signant al llibre d'honor de l'Ateneu Barcelonès.
  • En Santi Vila moments abans de l'inici del Tribuna Ateneu..
  • Panoràmica de la Sala Pompeu Fabra.
  • Panoràmica de la Sala Pompeu Fabra.