En record de Francesc Morata

Acadèmics, investigadors universitaris, alumnes, companys, col·legues, amics i familiars van participar a l'acte en record del professor Francesc Morata, vicepresident segon de l'Ateneu Barcelonès. Un homenatge coral on es va glosar la figura d'aquest ateneista, acadèmic i apassionat europeista.

En l'acte, conduit per Tilmann Morata, fill de Francesc Morata, hi van intervenir Bernat Castany, secretari de la Junta de l'Ateneu Barcelonès,  Ana María Fernández i John Etherington, professors de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, Andrea Lanaia, professor de l’Study Abroad Program de la UAB, Andrea Noferini iKenneth Hanf, professors de Ciències Polítiques de la UPF, Nuria Font, de la UAB, i Jordi Casassas, president de l'Ateneu Barcelonès.

Una sessió on es va recordar l’entusiasme que el professor Morata sempre va demostrar pel "diàleg, l’intercanvi d’idees, els encontres i contactes humans" com a valors fonamentals.

En l'acte els participants van voler compartir els records, feines i anècdotes que van viure amb ell i  on es va subratllar "el seu compromís amb el diàleg, els seus profunds valors europeistes i la seva vocació per aconseguir que aquest món esdevingui un món millor".

Col·legues i companys van destacar s'havia convertit en un referent a nivell acadèmic i que la seva tasca es va caracteritzar per una "curiositat insaciable, una voluntat ferma per aconseguir una bona comprensió del complex sistema de les polítiques públiques i de la seva estimada Europa" i difondre en l'àmbit acadèmic i social la importància de la Unió Europea.

Exalumnes seus van subratllar la seva bonhomia, el seu dinamisme intel·lectual i el seu interés real en el futur laboral del seus alumnes.

Els seus familiars, per la seva banda, van destacar que el seu exemple ha estat una "guia i un exemple d’humanitat no només per la seva família, sinó també per moltes altres persones que l’han conegut" . 

A més, es va subratllar que el seu reconiexement acadèmic en l'àmbit mundial havia de permetre impulsar la projecció internacional de l'Ateneu Barcelonès i com la seva persona serà difícil de substituir.  

Finalment, el president de l'Ateneu, Jordi Casassas va cloure l'acte lamentant la greu pèrdua per l'Ateneu que havia suposat la mor del vicepresident segon, Francesc Morata i va agrarir els 3 mesos intensos que, tot i les dificultats que patia, va dedicar amb entusiasme a l'Ateneu Barcelonès.

Data: 

14/01/2015 - 19:00

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Ateneu Barcelonès

Afegeix un nou comentari

Inicieu sessió per a enviar comentaris