De Rabat a Kabul (passant per Gaza): Comprendre l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica en l'actualitat

Data: 

16/11/2023 - 19:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Dins de la trobada anual del Fórum de investigación sobre el mundo árabe y musulmán (FIMAM) i co-organitzat amb l'IEMed

L'actual conflicte armat que afecta Gaza i Israel posa de manifest, més que mai, la imperiosa necessitat d'entendre les dinàmiques de regions interconnectades que s'estenen des del Nord d'Àfrica fins al continent asiàtic, passant per l'Orient Mitjà. En aquesta taula rodona, s’oferiran claus per enfrontar-se a les complexitats polítiques i socials d'aquesta àmplia àrea a través d'una anàlisi acadèmica i crítica. Examinarem els principals factors que influeixen en els processos i esdeveniments actuals al conjunt d’aquestes regions i com la conflictivitat internacional actual impacta en les seves possibilitats de desenvolupament futur.

Aquesta taula rodona s'emmarca en la trobada anual del Fórum de investigación sobre el mundo árabe y musulmán (FIMAM), una xarxa que aplega els principals investigadors i investigadores sobre aquesta regió a l'àmbit estatal.

L'acte consistirà en un diàleg entre: Miguel Hernando de Larramendi, Catedràtic d'Estudis Àrabs i Islàmics, Facultat d'Humanitats de Toledo (UCLM) i director del GRESAM; Ignacio Álvarez-Ossorio, Catedràtic d'Estudis Àrabs i Islàmics, Universitat Complutense de Madrid, i director de la revista Anaquel de Estudios Árabes; i Ana Ballesteros Peiró, Investigadora Senior Associada, CIDOB (Barcelona).
Presenta l’acte: Laura Feliu, professora de Relacions Internacionals a la UAB

Co-organitzat amb l'IEMed