Presentació del llibre Servir Catalunya. Artur Mas, l'home, el polític, el pensador

En què creu, Artur Mas? Quins són els seus espais vitals? Què representa per a ell ser el gran de quatre germans? Què li ha suposat, a la família, viure sempre a prop de la malaltia? Com van ser els seus primers anys dins el món polític? Per què ha pres el compromís de liderar el país en aquests moments excepcionals? Totes aquestes qüestions han estat recollides en el llibre de Teresa Pous "Servir Catalunya. Artur Mas. L’home, el polític, el pensador " que s'ha presentat a l'Ateneu Barcelonès.

Un acte, amb una sala plena de gom a gom, que ha comptat amb la col·laboració de Sor Lucía Caram, l’editora Izaskun Arretxe, el cantautor Josep Tero i l’actriu Carme Callol, moderat per Anna Figuera, periodista de TV3. Diversos consellers, representants de la Generalitat de Catalunya, com ara Francesc Homs, Ferran Mascarell, Irene Rigau, Ramon Espadaler, Germà Gordó i el President Jordi Pujol han acompanyat aquesta presentació, des de la primera fila de la sala Bohigas de l'Ateneu. 

L’editora Izaskun Arretxe ha destacat que comptar amb la col·laboració del President Mas per fer aquest obra, era una oportunitat única per donar a conèixer el perfil més humà del líder actual del país fins a les reflexions sobre l’actual situació política, en un dels moments més trascendents a nivell polític que està vivint Catalunya, en els darrers temps.

La monja Sor Lucía Caram ha subratllat que està “enamorada” de la honestedat i transparència d'Artur Mas. La religiosa ha advertit que davant els atacs que ha rebut el president per part de la premsa espanyola “vaig posar les mans al foc per ell i no em vaig cremar. I ho segueixo fent” i ha afegit que “qui no té res a amagar, no té res a perdre”. Caram ha finalitzat la seva intervenció, molt aclamada per part del públic, sentenciant que "l’únic poder vàlid d’aquest món és el del servei, sínó és traîció".

L'autora, Teresa Pous, ha exposat que amb aquest llibre ha aconseguit arribar al pensament més íntim del president, i prendre consciència de la “urgent necessitat de servir Catalunya”. A més, ha anunciat que els beneficis que s’obtinguin amb la publicació d’aquesta obra es destinaran a la Fundació Rosa Oriol, que coordina la religiosa Lucía Caram.

Artur Mas ha iniciat la seva intervenció remarcant que tenint en compte la responsabilitat que té i el moment que viu el país “has de tenir fortalesa o has plegar" i ha explicitat que "no hi ha cap més manera d’afrontar el present”. Mas, en relació dels fragments més comentats de l'obra: “van descaradament contra mi, sóc un personatge odiat en algunes parts d’Espanya”, reconeix que hi ha una persecució contra ell, però ha advertit que ho té assumit i que “forma part del joc brut”. El cap de l'executiu català ha alertat que que des de Madrid faran el possible per aturar el procés sobiranista “per la via civil o per la via criminal” i que si els partits a favor del dret a decidir no es posen d’acord sobre la consulta donaran la raó a José María Aznar, que va dir que "abans es trencarà Catalunya que Espanya".

Davant la insistència de la periodista Anna Figuera sobre quina serà la data i la pregunta de la consulta, ha exposat no ho ha de dictaminar ell sinó que el seu paper és ser la persona que "solda el consens” majoritari entre les diverses forces polítiques. En aquest sentit ha reclamat que “és el moment dels lideratges compartits”, que requereixen responsabilitats també compartides, un al·lusió directe a la necessitat que Esquerra Republicana participi en el govern del país.

Finalment, el president Artur Mas ha pronosticat un acord abans d’acabar l’any, com a mínim, entre CiU, ERC, ICV i la CUP, i ha subratllat que cal aconseguir un consens molt ampli i procurar incorporar-hi a aquelles persones que defensen associar-se amb Espanya, fins i tot, un cop haver aconseguit un Estat propi.

L’esdeveniment ha finalitzat amb l’actuació del cantautor Josep Tero i una lectura de poemes per part de l’actriu Carme Callol.

Afegeix un nou comentari

Inicieu sessió per a enviar comentaris

Fes-te'n soci

Actes relacionats