Homenatge a Gianni Vattimo (1936-2023): hermenèutica, religió i política

Data: 

15/05/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

En col·laboració amb Fundació Joan Maragall. Cristianisme i Cultura

El passat 19 de setembre del 2023 morí Gianni Vattimo (1936-2023), el filòsof italià conegut per la seva proposta al voltant del pensament feble. Vattimo va ser professor emèrit de filosofia a la Universitat de Torí i ex diputat del Parlament Europeu. Estudià a Torí sota el mestratge de l’existencialista Luigi Pareyson i es graduà el 1959. Després d’estudiar amb Karl Löwith i Hans-Georg Gadamer a Heidelberg fou professor assistent (1964) i posteriorment professor d’estètica (1969), essent finalment professor de filosofia teorètica (1982-2009) a la Universitat de Torí, on durant els anys setanta ocupà el càrrec de degà de la Facultat de Lletres i Filosofia. Va ser professor invitat de diferents universitat americanes (Yale, Los Angeles, New York University, Columbia University, State University of New York); va oferir seminaris i cursos arreu del món, i rebé diversos doctorats honoris causa per diferents universitats del món.

En aquesta ocasió des de la Secció de Filosofia hem preparat, conjuntament amb la Fundació Joan Maragall. Cristianisme i Cultura, una taula rodona a tres bandes per abordar des de diferents perspectives el pensament de Vattimo. Una oportunitat excel·lent per conèixer de ben a prop un dels filòsofs més influents de la contemporaneïtat.

Santiago Zabala, Catedràtic i investigador ICREA a la Universitat Pompeu Fabra, Daniel Gamper, professor titular de Filosofia moral (UAB) i Libera Pisano, professora de la UPF. Presenta l’acte: Martí Sarri.

Acte retransmès en directe aquí.