Diversitat Lingüística a les plataformes streaming

Data: 

22/02/2024 - 18:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Activitats externes

Accés: 

Obert

Al llarg dels últims anys, des del Parlament Europeu hem treballat intensament per millorar les polítiques audiovisuals de la Unió Europea (UE). Entenem que aquest sector no és només una part clau de l'àmbit creatiu i cultural, sinó que també té un paper crucial en la salut de la diversitat lingüística a Europa. Això, és especialment rellevant per a Catalunya.

Per aquest motiu, presentem un estudi sobre la diversitat lingüística a les plataformes de streaming a la UE comissionat pel grup dels Verds/ALE. Aquest ambiciós estudi recull, per primera vegada, la situació de les llengües en els catàlegs que plataformes com Netflix, Prime Video o Disney+, i posa l'accent especialment en llengües com el català i altres llengües minoritzades, regionals, o minoritàries.

Després de presentar l'estudi al Parlament Europeu a Estrasburg, l'estudi es presentarà a Barcelona en un acte conduït per l'eurodiputada Diana Riba i comptarà amb les intervencions de, Josu Amezaga, autor de l'informe i acadèmic de la Universitat del País Basc, i Àlex Hinojo, director de projectes culturals, activista del coneixement lliure i membre de Plataforma per la Llengua.