Consolat de Mar. 750 anys d’història

Data: 

15/06/2023 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

El Cònsol Major del Consolat de Mar, Excm. Sr. Jordi Domingo i Garcia-Milà ens parlarà sobre el passat, present i futur del Consolat de Mar. En altres paraules, sobre tot allò que la institució ha representat, representa i pot arribar a representar tant a nivell nacional com internacional.

El Consolat de Mar té una història de 750 anys. I degut a que va ser pioner en la creació del dret marítim és més conegut més enllà de les nostres fronteres que no pas a casa nostra. Avui en dia està reconegut internacionalment, entre d’altres coses, com:

  • El bressol del dret marítim internacional.
  • L’autor del primer codi de comerç internacional (el Llibre del Consolat de Mar) vigent, arreu del món conegut, durant segles.
  • I el pioner dels sistemes alternatius / adequats de resolució de conflictes (ADR).

La commemoració dels ¾ de Mil.lenni com a eina del nou posicionament del Consolat de Mar és una bona oportunitat per abordar els tres grans projectes de futur i la seva transcendencia nacional i internacional que es plantegen avui en dia: el repte social, jurídic i polític de tots plegats.

El Consolat de Mar “és l’aportació més important de Catalunya a la història de la humanitat” (Ramon Tremosa).
També és “la capçalera geoeconòmica dels territoris de parla catalana” i “el primer exemple de globalització al món” (Josep Antoni Acebillo).

A càrrec de Jordi Domingo i Garcia-Milà, Consol Major del Consolat de Mar. Presenta l’acte Josep Sanmartí Sala, membre de la secció d’Història.